torsdag, maj 12, 2011

Uselt Aftonbladet!

Jag blir ledsen av Aftonbladet.

De lyckas alltid vinkla alla artiklar på ett tillspetsat amningshatar sätt. Okej, enstaka undantag finns väl, men så långt det är möjligt. De verkar vara en tidning med en mycket negativ bild av amning, ledarsidor och debatt har ända sedan tidigt 2000 tal gett stort utrymme för kritik mot amning. Det är amningsmullor, amningsfanatiker, amningsreligion för hela slanten. Eller varför inte "Barnet dog av bröstmjölk"? Ett riktigt lågvattenmärke.

Nu kommer det en studie som visar något positivt om amning, men istället för att skriva att amning kanske kan ge ett visst skydd mot beteende störningar så skruvar de rönen på ett ironiskt och negativt sätt.

"Amma annars riskerar ditt barn att bli en lögnare"
De får det att låta både mindre trovärdigt och förvränger helt innebörden i studien. Det är så dålig journalistik och så otrevligt och spär på amningshatet ännu mer. Jag kan inte låta bli att bli ledsen.

Det som i verkligenhete sägs är " Vi har funnit att barn som ammats i minst fyra månader är mindre benägna att få beteendeproblem vid fem års ålder, säger doktor Maria Quigley vid Oxford University enligt tidningen Daily Mail."

Och vad är det sen för svensk professor de har pratat med och hur insatt är han i studien? Och sen Malin Wollin som kanske ofta är sympatisk, men inte har någon särskilt stor koll på hur man tolkar forskningsresultat och statistik. Logiken brister enlig modellen: Jag känner flera rökare som inte har cancer - Ergo: Rökning orsakar inte cancer! Eller?!

Suck suck och åter suck!

Det är säkert jättekul för Aftonbladet att skapa motsättningar mellan flaskmatning och amning och slå split och hetsta fram ett "amningskrig". Det blir "kul" rubriker. Jag blir bara ledsen.

Uselt Aftonbladet!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Kan du inte skicka in fjärde stycket i ditt inlägg till aftonbladet? Det var huvudet på spiken!